СЕМ реши на закрито заседание: RFI вече е радио „Фокус"

Go down

СЕМ реши на закрито заседание: RFI вече е радио „Фокус"

Писане  Admin on Вто 15 Дек 2009, 17:48На закрито заседание Съветът за електронни медии (СЕМ) реши радио RFI вече да се нарича радио „Фокус", като се изменят и параметрите на програмната лицензия, съобщи пред Дарик членът на СЕМ Анна Хаджиева. Решението е взето с пет гласа „За", двама са се въздържали, един е бил против, а един от членовете на медийния орган не е присъствал по време на гласуването.

Анна Хаджиева обясни пред Дарик аргументите си да гласува „Против": „Преди време съветът отказа на друг оператор ползването на търговската марка, защото това би въвело в заблуждение слушателите. В документите се твърди, че новото дружество иска да започне излъчването на своя лицензирана програма Радио „Фокус" на честотата на „Софмедия Броадкастинг" 103,6 MHz за град София, а „Фокус Нунти" няма лицензирана програма за територията на град София. Това значи, че във всеки един момент програмата, която се излъчва в София, трябва да бъде различна от програмите, които са лицензирани на дружеството „Фокус Нунти" за другите градове на страната".

На въпрос дали продължава да смята, че слушателите ще бъдат въведени в заблуда, Хаджиева отговори: „Моята лична позиция е тази - да, и това бяха част от аргументите, с които дебатирахме в съвета с моите колеги. Твърде бързо стана тази промяна в собствеността, както и решението на Съвета за електронни медии".

Ето кой как гласува от членовете на СЕМ на днешното заседание:

Пет гласа „За":

Георги Стоименов, квота на Президента
Бойчо Кулински, квота на Президента
Анюта Асенова, квота на Президента
Милен Вълков, квота на Президента
Райна Николова, квота на НС

Двама „Въздържал се":

Мая Вапцарова, квота на НС
Маргарита Пешева, квота на НС

Един „Против":

Анна Хаджиева, квота на НС

Един не е присъствал по време на гласуването - Мария Стефанова, квота на НС

www.dariknews.bg
За Радио RFI
За Радио Фокус
avatar
Admin
Admin

Брой мнения : 221
Регистриран на : 11.08.2009
Местожителство : Bulgaria

Вижте профила на потребителя http://www.bgmedia.tk

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите