„Радио К2" ще бъде спряно от ефира на България.

Go down

„Радио К2" ще бъде спряно от ефира на България.

Писане  Admin on Сря 06 Яну 2010, 15:45Казвам се Беновска, Илиана. Политически журналист съм. Ще Ви разкажа една история:

Върховният административен съд ще отнеме лицензиите на радиото.

През 2007 година станах един от създателите на „Радио К2 ." Преди, на тази, честота, други лица излъчваха друга програма, на „Радио Вива".
"РАДИО К2″ е медия с обществено - политически профил.

В ефира всеки ден прозвучават от 26 до 35 становища на български и европейски политици от законодателната и изпълнителната власт, магистрати, дипломати,синдикалисти, представители на гражданското общество, предприемачи, анализатори, журналисти - личностите, които създават и определят процесите в България и света

Радиото се прави високопрофесионално и с отговорност към обществото.На горещата телефонна линия се обаждат активно през целия ден заети, информирани и дейни хора, звънят и от Европа и Америка.

На 9-ия месец от старта си, „Радио К2" беше номинирано за Човек на годината в класацията на Български Хелзински комитет със следните мотиви: "Радио К2 се появи в критичен за България момент и журналистите му (повечето крехки жени) проявиха мъжество и огромен кураж, за да се чува все по-силно истината за драмата на откраднатата от хората й България."

Станахме втори в класацията на публиката.

Ето какво написа проф. Лазар Груев, председател на Върховния Касационен съд, по случай първата ни годишнина: „Желая ви творчески успехи и нови професионални върхове, като борци за справедливост. Отстоявайте все така честната и истинска журналистика. Вие, доказахте, че правото в нашата страна винаги възтържествува. Успех!

Ето и какво написа по случай първата ни годишнина Заместникът на Главния прокурор при Върховна Касационна Прокуратура г-н Валери Първанов: „През тази една година вашият екип, с високия си професионализъм, успя да спечели многобройна аудиория. Пожелавам Ви да съхраните живо творческото си дълголетие, непримиримия журналистически дух, силите и енергията, с които да продължите напред. Успех в новите начинания."

Ще спра до тук с отзивите за нас, те са многобройни и когато ги чета, се чувствам щастлива - значи сме си свършили работата, направили сме радио, което се харесва и е необходимо.

Ще спра с отзивите и, защото всички Вие, до които съм адресирала това писмо, сте личности, които моделират процесите и правилата в България, и сте от събеседниците с мисия в ефира на „Радио К2". И знаете добре какво е „Радио К2".


Уважаеми госпожи и господа,

Ето я новината, заради ,която пиша това трудно, мъчително,убииствено, несъответстващо на очакванията ни писмо:

„Радио К2" ще бъде спряно от ефира на България. Върховният административен съд ще отнеме лицензиите на радиото.

С процедурни хватки, без да се произнесе по същество, ВАС ще докаже, че правосъдието в България е мечта за не - просветени-те или не- посветени-те, извинете ме, г-н Пенчев...

Това действие на съда ще е ярко доказателство, професор Груев, извинете ме също, че вярата ви в правосъдието, изразена вдъхновено в писмото Ви до нас: " Отстоявайте все така честната и истинска журналистика. Вие доказахте, че правото в нашата страна винаги възтържествува!", за сега е само мечта на интелектуалец и научен работник.


Уважаеми госпожи и господа,

Корупцията по най-високите етажи на съдебната система е всеизвестена. Всички гръмогласно говорим против нея. Но, хайде да си отговорим защо липсват реалните действия?!

Госпожи и господа, съдебната система мие , с благоговение, краката на знайни и незнайни персони - заради пари. Не оспорвайте. За всеки добре подготвен юрист или политик, образован човек с опит, е достатъчно да прочете множество съдебни решения или определения и да прозре неюридическите мотиви за това произнасяне. Нали?

Да, господин Главен Прокурор на Република България, уважаеми доцент Велчев, правосъдието у нас е в дефицит на справедливост! Е,и?

Ето, какво се случи с Радио К 2 от 2007 до 2010 година:

Първо, настоящата членка на ВСС, г-жа Костадинка Наумова , от камбанарията на зам.председател на СГС и шеф на ФО в СГС ни лиши за две години от собствеността ни върху радиото. По действията на тази персона по нашия и по идентични случаи, има множество публикации от „Труд", "24 часа", " Монитор" , "168 часа", БНР, БНТ, Крос, Експрес, но никой не им обръща внимание??? Отговорете си , защо? Аз знам отговора.

В този период СЕМ и КРС прехвърлиха нашите лицензии за радиодейност на фирмата за недвижими имоти - "Гео Адвайзърс", близка до Красимир Гергов. КРС отиде далече. Въдвори на нашата честота пиратско радио, наруши всички закони.

И, до ден днешен, и членката на ВСС , пъхнала се там под полата на Царя, и д-р Веселин Божков, Председател на КРС, озовал се на този пост по волята на лобита , купуващи си всяка власт, са недосегаеми.

Божков ми поиска 300 000 евро, за да изпълни разпореждането на ВАП да спазва законите на РБългария???? СГП му повдигна обвинение за длъжностно престъпление.

Но, внимавайте!,той продължава да заема длъжността си, да определя кой да работи в ефира на България, не му е спрян достъпа до класифицирана информация, вози се в джипове с номера 007, Бонд, Джеимс Бонд,а? .

Произнасянията на ВАС, с които ще бъдат отнети лицензиите на „Радио К2", всъщност целят поне 4 неща

- първо: да се закръгли медийната инперия на Красимир Гергов,

- второ: обвинението на СГП за длъжностно престъпление срещу д-р Божков да отпадне автоматично след произнасянията на ВАС, -

- трето: д-р Божков да си остане, удобен и послушен, благодарен председател на КРС,

- четвърто: телевизиите и радиата да са в ръцете на няколко контролирани лица.


Уважаеми госпожи и господа,

опазването на персони като Божков и Наумова ,като национален капитал само потвърждават мнението ,че България не е просто петно ,а е леке на картата на Европа.

И, че принципът ,,Гарван - гарвану око не вади „ работи успешно у нас. Само, че аз нито съм учила, нито съм работила , за да се гордея , че съм удостоена с честта да съм жител на кална локва. А, вие?

Тази съдебна манипулация за отнемане на лицензиите на „Радио К2" само ще докаже за пореден пък , че голяма част от магистратите

и властимащите , отговорните за установяването на демокрацията в България, за правораздаването по справедливост, за развитието на гражданското общество, за плурализма, за правото на осведоменост и свободен избор на всеки гражданин, изобщо не отговарят на изискванията да носят отговорността да се произнасят с държавнически решения, г- Борисов!

Дали пък, „Радио К2" не плаши някого?

А, сега си представете, че всичко това се случва с Вас.

Че, сте направили опит да създадете една неподкупна, работеща по закон правораздавателна система, че сте вложили всичко от себе си България да стане , най-сетне , демократична държава. И, с лъжа, със сила, погазвайки всички закони, някой ви отнема мечтата , отнема ви смисъла на живота, обезмисля възпитанието, което сте дали на децата си...

Какво ще направите?

Аз, за сега , ви пиша писмо. И очаквам отговор.

Всички от вас са с достатъчно власт и правомощия, както и с подготовка, за да анализирате действията на ВАС и Административен съд - София по дела №5541, № 2432 и двете от 2007 г., Седмо отделение по описа на ВАС, дело № 876/09 г., Седмо отделение на ВАС, дело №1219/09 г. на Административен съд -София, град. Документите са достъпни, чрез сайта на ВАС.

Благодаря ви!

Беновска, Илиана


ДЕКЛАРАЦИЯ НА СЖБ ПОДКРЕПА


Във връзка с писмото на журналистката Илиана Беновска, адресирано до всички върховни инстанции на съдебната, законодателната, изпълнителната власт в Република България и Н.Пр. посланика на Кралство Испания, председателстващ ЕС по повод опасенията, че в най-скоро време ще бъде отнет окончателно лиценза на „Радио К2" , ние, журналистите от СЖБ "Подкрепа" категорично обявяваме нашата пълна подкрепа за медията и изразяваме мнение, чрез ясна и точна позиция, че радиото не бива да се спира!

„Радио К 2" е много важно и ценно за свободата и плурализма в ефира. "Радио К2" активно работи за устоите на гражданското общество.Затова считаме, че това радио, което е и едно от най-слушаните към момента, трябва да продължи да информира точно и безкомпромисно българската общественост. Тази медия се появи в един изключително важен момент, в навечерието на парламентарните избори в Република България, като съдейства в максимална степен за въръщане на нормалното общуване, на рационалните позиции на свободните граждани. Чрез предаванията си, „Радио К 2" стимулира естествените рефлекси на нацията ни и нуждата от честност, искреност и право на свобода. Затова и позицията ни е категорична - радиото точно в днешния момент продължава да бъде много важно и ценно, защото доказа, че в един критичен за България момент, журналистите му проявха и продължават да проявяват мъжество и огромен кураж, за да се чува все по- ясно и силно гласа на истината за ограбената България и за ширещата се корупция.

В ефира на „Радио К2" ежедневно звучат от 26 до 35 становища на български и европейски политици. Затова екипът заслужи уважението на цялата българска слушателска аудитория и направи възможното, по всички правила на модерните журналистически стандарти - чрез живи интервюта и дискусии, с различни гледни точки и безкомпромисен професионализъм да поднася новините и информациите, такива каквита са, а не напудрени или префасонирани. По този повод екипът на радиото бе номиниран и в категорията "Човек на годината", в класацията на Българския Хелзинкски комитет, като екипът получи второ място и в класацията на радиослушателите.

Нашите колеги - журналисти от екипа на „Радио К2" винаги са работили по съвест и с гражданска доблест, но ефирът се превърна в заплаха за тези, които се боят да не паднат отвисоко, защото радиото отразяваше всички анонси и информации, свързани и с корупцията по високите етажи на властта."Радио К2" е назовано с името на връх - един от най-високите на планетата, пътят към който е изключително труден.

КОЛЕГИ! НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ГЛАСЪТ НА РАДИО К2 ДА БЪДЕ СПРЯН!

www.radiok2.bg
За Радио К2
avatar
Admin
Admin

Брой мнения : 221
Регистриран на : 11.08.2009
Местожителство : Bulgaria

Вижте профила на потребителя http://www.bgmedia.tk

Върнете се в началото Go down

Очаквано

Писане  Pagucta on Пон 05 Апр 2010, 04:36

Очаквах това радио да бъде спряно много преди това. Аз несъм никакъв аз съм един обикновен човек който обича да слуша радиа и да гледа телевизии. Още от начало това радио ми направи впечатление, че в него работят невъзпитани и арогантни журналисти, поне като такива се показаха при едно мое запитване към тях. Още тогава им писах, че с такива журналисти няма да имат особено бъдеще на което в отговор получих нещо от типа на Не е ваша работа кой колко ще се задържи в ефир. Колкото по-малко радиа с такива журналисти в България, толкова по-добре за медийното пространство и без това смятам, че има прекалено много радиа-паразити в нашия ефир. Идеята радио К2 не е лоша, трябва да има и политически радиа за да слушат хората какво става, но не и с такива журналисти.

Pagucta
Нов

Брой мнения : 2
Регистриран на : 05.04.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите