"Шифърът на Magic" награди десетте най-шокиращи факта

Go down

"Шифърът на Magic" награди десетте най-шокиращи факта

Писане  Admin on Пет 24 Сеп 2010, 19:55Повече от три месеца Ася Александрова и уикенд играта на Радио Меджик ФМ (Magic FM) "Шифърът на Magic" събираха шокиращо-достоверни факти, с обещание авторите на 10-те "най" измежду всички изпратени да спечелят необикновени награди.
Точно в 10 сутринта на 19.09.2010 г. финалът беше официално обявен и въпреки "субективния подбор", както Ася го определи, десет души от всички изпратили своите "открития", спечелиха 3-месечен абонамент за списание "Story" и по още един страхотен подарък към него.

Валентин Пейчев от гр. Русе "Шифърът на Magic" зарадва с подробен комплект козметика за обувки "Саламандър", който той заслужено спечели за откритието какви са били "бронежилетките" на древните маи. Това били "бронежилетки" от памук, натъпкани с каменна сол.

Съществуват храни и продукти, които не трябва да се консумират в големи количества поради определени причини. Диетолози от Италия направиха списък на стряскащите факти за храните, ни писа Величка Атанасова от Благоевград. Специално място в списъка е отредено на солта. В древен Китай тя се използвала за самоубийство – достатъчно било да се изядат 400 грама от нея. За този и останалите 9 факта от хранителния списък Величка получи комплект с декоративна козметика от Manhattan cosmetics.

Лиляна Иванова от гр. Бургас пък ни разкри обичаят за брачните халки. Преди хиляди години в някои племена имало традиция мъжът да поставя гривна на ръката или глезена на младоженката, за да покаже че тя му принадлежи. Сватбените халки са били известни и по времето на древните египтяни. Лили ни разказа и за топ 25 на най-странните закони в света, които британският вестник The Times с помощта на юристи е направил. Един от тях гласи, че в сградата на Парламента на Великобритания е забранено да се умира. Освен това, ако залепите върху пощенски плик нагоре с краката марка с портрета на британския монарх, ще извършите акт на държавна измяна. В класацията е и френската забрана да се кръщават прасета с името Наполеон. Лиляна достойно спечели комплект с декоративна козметика от Manhattan cosmetics.

Остров Пасха (наричан и Великденски остров) е късче земя, захвърлено в Тихия океан между Таити и Чили, така започва историята на Гергана Георгиева от гр. София. Той е най-отдалеченият от континент населен остров в света: най-близкият „град” е на 1900 км на остров Питкерн, където през 1790 г. попаднали бунтовниците от кораба „Баунти”. Брегът му е осеян със стотици исполински статуи, наречени на местния език „моаи”. Всяка е изсечена от цял блок от вулканичен камък, като на височинна някои достигат 10 м. Колосите имат твърде специфичен вид: глава с дълъг нос, издължена долна ушна мида, мрачно стиснати устни и издадена брадичка, опряна върху закърняло туловище с прибрани отстрани ръце и отпуснати върху корема длани. Много от „моаите” са били разположени с астрономическа точност. Например в група от седем статуи всички те гледат към точката, в която слънцето залязва при равноденствие. За този факт Гери получи ваучер за един незабравим СПА ден в комплекс Maxi и талон за консумация в новооткрития гръцки ресторант в комплекса.

Още една награда - комплект с декоративна козметика от Manhattan cosmetics, замина към Бургас. Той е за Петя Георгиева и откритието откъде води началото си ръкостискането. Според това, което Петя е открила в древен Рим, към края на съществуването на Римската империя, морала западал все повече и зачестили кражби, нападения, убийства. По този повод, много от хората били принудени да носят със себе си някакво оръжие за самоотбрана. Това изглеждало плашещо, и когато се срещали познати (или непознати за разговор или по работа) подавали напред дясната си ръка с обърната нагоре длан, за да покажат миролюбивото си намерение. После този жест прераснал в ръкостискане и добил широка известност, така се запазил и до наши дни.

Mихаела Цветанова от гр. Пловдив наградихме с маркови очила Prego, които тя печели заради Портата на ада в Узбекистан. Наричано от местните Портата на ада, това място се намира до малкия град Дарваз. Когато геолозите пускали сонди в търсене на газ преди 35 години, случайно открили подземна кухина, която била толкова голяма, че цялото оборудване потънало дълбоко под земята. Никой не смеел да слезе надолу заради газта, която изпълвала кухината, затова запалили екипировката, за да не излязат на повърхността отровните пари. Оттогава мястото бълва пламъци. Никой не знае колко тона газ е изгорял за толкова много години, но изглежда, че количеството му е неизчерпаемо.

Знаете ли, че сградата на КНСБ е построена отгоре на долу? Не?! Стара София пази своите тайни, а тази носи на Анета Ангелакиева ваучер за един незабравим СПА ден в комплекс Maxi и талон за консумация в новооткрития гръцки ресторант в комплекса.

Теодора Кирова от с. Шкорпиловци е името на поредния победител в надпреварата по издирването на 10-те най-шокиращо-достоверни факта.
Подаръкът й е маркови очила Prego. Прародителите ни не са маймуни, а 20-метрови великани, пише Теди, и продължава - великаните, за които се разказва в приказките на почти всички народи, били високи като планина и можели да размажат човек с един пръст. Всъщност става въпрос за расата на лемурийците, твърди тибетски монах, който е цитиран години наред от вярващите в тази теория. Т.е. нашите пра-прадеди не са маймуни, а висши същества.
Първите лемурийци били високи 20 метра, с четири ръце. Те имали две лица и четири очи. Единият чифт очи виждал във физическия свят, а другият чифт – в астралния.
Много години по-късно лемурийците станали по-ниски с десетина метра. Третото им око, което се намирало на тила, влязло в черепа. Късните лемурийци имали хриле, с които дишали под вода. Те построили огромни градове и изобретили летящи машини. Те усвоили също така и левитацията, както и телепортацията.
Тогава съществувал и процъфтявал култът към знанието. Той обаче отстъпил място на култа на властта. Лемурийците се почувствали като богове, и всеки един от тях искал да е върховен бог. Голяма част от тях усетила приближаващ се катаклизъм, усамотила се в пещери в Тибет и изпаднала в летаргичен сън, за да се събудят при нужда. Те се превърнали в генофонд на човечеството.

Други се спуснали с машините си под земята. Скоро след това се случили истински природни катаклизми и цивилизацията на лемурийците, която се намирала на повърхността, загинала. Но много преди да се случи това, в лемурийското общество започнали да се раждат хора, които били по три метра. Това били следващите хора на земята – атлантите. Част от тях оцеляла след катаклизъма и останала на Земята.

"Повикай и ще завали", така започва откритието на Йонка Иванова от гр. София. В северозападните части на китайската провинция Юнан е достатъчно само човек да излезе от дома си на улицата и да извика "дъжд" и... започва да вали. Интересно е, че колкото по-силно се говори толкова по-силно и по-дълго вали. Високо в планината Гоалигушан се намират група езера. Ако на някой от бреговете им човек започне да говори или да пее, то от небето започват да падат дъждовни капки. Според учените въздуът в тези местности е толкова наситен с влага, че дори и най-малкото сътресение предизвиква валежи. Те са известни като "Омагьосаните" , а на Йонка тяхната "магия" донесе чифт маркови очила Prego.

Елена Василева-Иванова от гр. Перник зарадвахме с подарък от United Colors of Benetton, заради въпроса, който тя определя като "сравнително лесен". Наименованието на кой език означава "Който се надява"? И, ако не знаете, отговорът е Есперанто.

Всички наградени ще трябва да позвънят в рамките на следващите 5 работни дни на тел. 02 9 1000, за да разберат как ще получат подаръците си и за да ни продиктуват адреса, на който ще получават през месеците до края на годината своя абонамент за списание "Story".

Наградите в "Шифърът на Magic" обаче не свършват тук. В ефира на Радио Меджик ФМ (Magic FM) водещата на шоуто Ася Александрова тържествено обеща всяка една използвана история, във времето до края на 2010 г., да донесе подарък на човека, който ни я е изпратил.

На снимката: етап от строителството на сградата на КНСБ в София (stara-sofia.com)


_________________
Онлайн радио и телевизия!
Посетете www.bgmedia.tk!
avatar
Admin
Admin

Брой мнения : 221
Регистриран на : 11.08.2009
Местожителство : Bulgaria

Вижте профила на потребителя http://www.bgmedia.tk

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите