Радио FM+ празнува рожден ден! 15-и октомври е празник и на частното радио в България

Go down

Радио FM+ празнува рожден ден! 15-и октомври е празник и на частното радио в България

Писане  Admin on Чет 15 Окт 2009, 21:42На 15 октомври се навършват седемнадесет години от старта на Първото Частно радио в България – Радио FM+. На този ден, в 17,16 часа през 1992г. в ефира на София се разнася песента „Radio Ga Ga” на Queen, с която се разбива хегамонията на държавния радиоефир.

„Историята на Радио FM+ е история на успеха!”, споделя с гордост Елена Кискинова, Управляващ Директор на медийната група – собственик – Emmis Bulgaria. „Малко са истинските неща в живота, които оцеляват във времето. За 17 години Радио FM+ не изневери на слушателите си и продължава да доказва, че това, което прави, го прави добре! Отговорната и професионална работа утвърди FM+ като една от най-успешните радиостанции в България. Както се казва, засега това ни стига!”

В навечерието на своя рожден ден, Радио FM+ събра ушите на слушателите си, след като стартира в ефир нестандартната промоция “Играта на децата”.

Нечуваното за страната досега шоу ще се излъчва през целия месец октомври и вече обърна представите на слушателите за награди: цяло семейство мина на издръжка на FM+, след като спечели дванедесет месеца безплатно пазаруване, друго пък ще зарежда безплатно гориво цяла година, а трето – ще пътува до Париж и ще се радва на семейна екскурзия в най-големия приключенски парк в Европа – Дисниленд.

“Играта се превърна в истинска мания – седмица след старта й, участниците вече са над 1200, а колко ли ще са в края на месеца?”, обяснява Радослав Неделчев, Мениджър Промоции в FM+. Специално за “Играта на децата” радиото прави кастинг и избира за водещи петгодишната Рада и първокласникът Самуил. Те са в студиото всеки ден през октомври – от сутрин до вечер и провокират слушателите, като описват по детски всякакви неща, които ни заобикалят: у дома, на работа или на улицата…

“Слушателите ги разпознават – лесно или не – въпрос на късмет е, но в ефир се случва невероятно забавление за цялото семейство. Просто пуснете радиото и ще чуете” – допълва Радослав Неделчев.

За 17 години Радио FM+ успешно развива своята мрежа и вече излъчва в четиринадесет града на страната. Само преди година, отново за рождения си ден, медията подари Радио FM+ на Смолян, Кърджали и Видин. Скоро към семейството ще се присъединят Велинград и Самоков. Така мрежата от радиостанции с марката FM+ вече обхваща потенциална аудитория от над 3 000 000 слушатели.

В ефира на Радио FM+ са звучали гласовете на някои от най-добрите водещи: Тони Георгиев, Александър Владев, Калина Стефанова, Надежда Радева, Георги Кушвалиев, Ива Дойчинова, Евелина Павлова, Милен Цветков и много други. Сутрешното шоу на радиото – „Kofein!” се радва на все повече слушатели, като в София се нарежда на второ място по слушаемост от музикалните радиостанции, а в страната е в Топ 5 (източник TGI/ Маркет Тест).

За годините, през които е в ефир, Радио FM+ е получило десетки важни награди и отличия. То е единственото, два пъти печелило отличието „Радио на годината”:

2001г.
– Международна награда от NAB за социалната кампания в полза на обществото „Не карам пил”
2003г.
– Радио на Годината – Награда „Сирак Скитник” от БНР
– Стандарт за Бизнес етика, връчен от Чарлс, Принц на Уелс
2004г.
Най-добра PR кампания на годината – награда от Българска Маркетинг Асоциация
2005г.
– GRAND PRIX за Радио на годината, Международен медиен фестивал, Албена
2006г.
– Международна награда EMMI за Най-добра кампания в полза на обществото – „Убий скоростта, спаси дете”
2007г.
– Единственото българско радио, номинирано за Най-добра кампания в полза на обществото на Европейските радио награди
2009г.
– Единственото музикално радио с две награди от Международен медиен фестивал MediaMixx:
“Golden Umbrella Award” за Най-добра автореклама
“Golden Umbrella Award” за Най-добро музикално предаване
– Международна награда EMMI за Техническа личност на годината, както и номинация за награда EMMI в категория Креативна личност на годината

Радио FM+ е част от Emmis Bulgaria – медийна група, която притежава и управлява радиостанциите Радио FM+, Радио Fresh! и Радио Star FM в България. Част от Emmis Communications Corporation – осмата по големина медийна корпорация в САЩ, листвана на фондовата борса.

www.fmplus.net
avatar
Admin
Admin

Брой мнения : 221
Регистриран на : 11.08.2009
Местожителство : Bulgaria

Вижте профила на потребителя http://www.bgmedia.tk

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите